De Onderhoudsbeurt

De standaard onderhoudsbeurt kan klein of groot zijn, de verschillen worden hieronder beschreven. Uiteraard is geen enkele onderhoudsbeurt hetzelfde en wordt er maatwerk geleverd. Door het gebruik van deze standaard beurten heeft u in ieder geval een goede kostenindicatie. Naar wens kunnen naast het onderhoud natuurlijk aanpassingen gemaakt worden aan het instrument. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanpassen van de veerspanning of het ophogen van de palmkleppen op saxofoon.

Voorafgaand aan het onderhoud wordt er een inschatting gemaakt van de kosten, kleine/grote beurt of zelfs een totaalrevisie. Wanneer er tijdens de onderhoudsbeurt nog onverwachte gebreken gevonden word er uiteraard eerst overlegt met de klant over de opties en eventuele extra kosten.

Kleine onderhoudsbeurt

Het instrument wordt nagekeken op correcte sluiting. Schoonmaken van plakkende polsters en toongaten. Oliën van de assen. Bij klarinet wordt de binnenkant van de body geolied met speciale houtolie. Waar nodig vervangen van kurk en vilt.

Grote onderhoudsbeurt

Het instrument wordt volledig uit elkaar gehaald. Schoonmaken van plakkende polsters en toongaten. Oliën van de assen en bij klarinet de houten body van binnen en buiten met speciale houtolie. Waar nodig vervangen van kurk en vilt.

Totaalrevisie

Het instrument wordt volledig uit elkaar gehaald en schoongemaakt. Alles wordt vervangen: polsters, kurk en vilt. Oliën van de assen en bij klarinet de houten body van binnen en buiten met speciale houtolie.

Omdat alles vervangen wordt, verloopt het één en ander nog door het werken/inklinken van de materialen zoals kurk en polsters. Het is daarom heel normaal om kosteloos het instrument te laten bijstellen na meestal een aantal maanden, of als u veel speelt een aantal weken. Op een totaalrevisie zit een jaar garantie.