Rieten en Verkoop

Bij Sax & Zo kunt u ook terecht voor uw rieten en accessoires! De meeste rieten zijn direct uit voorraad leverbaar. Denk hierbij aan de Vandoren Traditioneel en Rico Reserve rieten, maar ook aan Vandoren V16 en La Voz.

rieten Sax & Zo

Kleine accessoires kunnen we uit voorraad leveren, denk hierbij aan kurkvet en mondstukplakkers. We adviseren u uiteraard graag over de aanschaf van accessoires en kunnen deze producten ook voor u bestellen. Hieronder een aantal van de merken die we kunnen leveren:

K&M – Vandoren – Rico – Legere – BG – NeoTech – Protec – Cebulla Straps – SD Systems Microphones – Lebayle – Rovner

Ook kunnen wij instrumenten van de volgende merken voor u bestellen: Yamaha, Pearl, Trevor James, Buffet Crampon (Klarinet).

Vandoren

Misschien wel het bekendste rietenmerk voor klarinet en saxofoon rieten. De traditionele rieten in het blauwe doosje kent vrijwel iedere enkelriet speler. Vandoren maakt ook uitstekende mondstukken die zeker de moeite waard zijn om uit te proberen. De standaard voor klarinet is het B45 mondstuk die tegenwoordig in andere uitvoeringen is te verkrijgen, waaronder de lyre versie met een grotere tipopening. Ook op saxofoon zijn de optimum mondstukken erg goed, veel gebruikt op altsax bijvoorbeeld is de AL3. Het cijfer staat voor de tipopening, de AL4 bestaat ook en sinds kort zelf de AL5.

Rico (D’Addario Woodwinds)

Rico is ook zo’n bekend rietenmerk. Langzamerhand zal de naam Rico veranderen in D’Addario Woodwinds. De Rico Reserve of tegenwoordig D’Addario Reserve rieten zijn onder klassieke musici erg populair. De La Voz serie wordt weer veel gebruikt door jazz en pop blazers, vooral op tenorsax samen met een mondstuk zoals een Guardala een erg goede combi.